Velkommen til

Min- Glade- Kanin

Opdateret den 12 juni 2024

I menu til venstre under "KANINER TIL SALG" findes der en "undermenu" med de forskellige kuld vi har til salg lige pt. 

De fleste af vores kaniner er MINILOPS (engelsk dværgvædder). Vi arbejder målrettet på at avle dem i forskellige farver med satin pels og blå øjne. 

Vi udstiller ikke vores kaniner, og derfor øremarkerer dem heller ikke.

Ungerne kan flytte hjemmefra når de fylder 8 uger og der følger en pose overgangsfode og afkomstattest med.

Ungerne kommer i hænder og bliver vandt til at blive nusset om hver eneste dag og vi tager dem tit ind i huset hvor de får lov til at være sammen med os. 

Vores kaniner har et godt kanin-liv her hos os. De bor i store bure og kommer ud i løbegår hver dag. 

 

Vi ligger stor vægt på kaninernes sind og temperament og alle vores kaniner har en afkomstattest (stamtavle), og de kommer fra gode opdrættere fra både Denmark og udland (England og Tyskland) 

Skulle din kanin mod forventning blive syg, eller dø inden for de første 14 dage efter afhentning bedes du kontakte mig. Jeg vil i det enkelte tilfælde vurdere om der kan tilbydes en ny kanin.

Reservation:

Ved reservation betales det halve af prisen som reservationsgebyr, og så betales restende beløb når du henter din kanin.  Hvis du ikke afhenter din kanin på den aftalte dag, og jeg ikke hører fra dig -  vil den igen blive sat til salg og reservationsgebyret vil ikke blive tilbagebetalt. Fortryder du din reservation tilbagebetales dit reservationsgebyr heller ikke. (i nogle tifælde kan man få det tilbagebetalt)

Transport:

Vi befinder os i ODENSE, men vi har mulighed for at organisere transport til de fleste steder i DK.  Kaninen bliver ikke leveret på adressen, men et sted i byen hvor I bor, eller ved motorvejen. Nogen gang er det muligt at få kaninen leveret på adressen.

Priser:

Levering Jylland/Sjælland: 100-150kr

Levering Fyn: 100 kr

Vi sender udelukkende raske dyr afsted. 

Hvis du har spørgsmål ang transport - er du velkommen til at kontakte os.

 

 Fire gode råd inden du køber en kanin!

  • Hele familien skal være indstillet på at få en kanin
  • Gå på en kaninudstilling for at se hvilken race, du kunne tænke dig, da det er vigtigt, at du vælger rigtigt
  • Køb hos en erfaren avler, hvor du kan få garanti for størrelsen, og hvor du også kan se forældrene
  • Køb ikke kaninunger, der er under otte uger gamle. Det er først i den alder, at ungerne kan klare sig selv. Indtil da er de afhængige af deres mor.

 

 Han eller hun?


Det er lidt en smags sag. Hanner er ofte lidt mere stabile i deres tempera-ment, men til gengæld strinter en del af dem. Hunner kan ofte være lidt mere svingende i humør på grund af hormoner. Men ingen regel uden
undtagelser! Er kaninen meget påvirket af hormoner kan man vælge at få den neutraliseret (kastreret eller steriliseret)

 

 En kanin eller flere?


De senere år er det blevet populært at holde to kaniner sammen frem for blot en enkelt. Som med så meget andet er der delte meninger og erfaringer på området. Det er vigtigt at huske, at kaniner er kolonidyr, ikke flokdyr, og de kræver enormt meget plads og den rigtige introducering, for at det kan blive en succes. Ønsker du at holde flere kaniner sammen, bør du få dem neutraliseret, så der ikke opstår unødige konflikter i brunstperioder.
Husk også, at hvis blot du bruger tid på at snakke med din kanin og i øvrigt sørger for, at dens hjem er fyldt med aktivering, den kan underholde sig med, så vil den ikke savne at bo sammen med en artsfælde. Til gengæld kan man risikere, at ved at introducere en ny kanin, kan det skabe stress, slås-kampe og to utilpassede kaniner, så vi råder til, at man tænker det grundigt igennem, inden man udvider kaninfamilien med en ekstra.


Inde eller ude?

Kaniner trives fint inde i huset og kan blive renlig som en kat. Men de trives også fint udenfor i et godt bur med læ mod blæst, regn, sne og storm og 20 graders kulde - og om sommeren i et bur i skyggen.

Vores kaniner er "UDE-KANINER". Køber du din kanin om vinteren og ønsker at den skal bo inde, må der ikke være for varmt der hvor den kommer til at stå. Der skal være en mild overgang.