VELKOMMEN til

Min- Glade- Kanin

🙂🙂🙂 

OPDATERET DEN. 8 december 2022 

🙂🙂🙂

De fleste af vores kaniner er minilops (engelsk dværgvædder). Men dværgvæddere med satin pels indgår også i vores avl, fordi vi gerne vil avle kaniner i forskellige farver, med blå øjne og med satin pels. Der finder meget få linje af minilops med satin pels i DK og derfor er det nødvendigt at krydse minlops med satin dværgvæddere. Begge racer er meget rolige og har en fantastisk sind. Vi går rigtig meget op i typen og vil gerne avle dem små med brede hoved og kompakt krop.  

Vi udstiller ikke vores kaniner, og derfor øremarkerer dem heller ikke.

Ungerne kan flytte hjemmefra når de fylder 8 uger og der følger en pose overgangsfode og afkomstattest med.

Ungerne kommer i hænder og bliver vandt til at blive nusset om hver eneste dag og vi tager dem tit ind i huset hvor de får lov til at være sammen med os. 

Vores kaniner bor i store bure og kommer ud i løbegår hver dag. 

 

Vi ligger stor vægt på kaninernes sind og temperament og alle vores kaniner har en afkomstattest (stamtavle), og de kommer fra gode opdrættere fra både Denmark og udland (England og Tyskland) 

Skulle din kanin mod forventning blive syg, eller dø inden for de første 14 dage efter afhentning bedes du kontakte mig. Jeg vil i det enkelte tilfælde vurdere om der tilbydes en ny kanin.

Reservation:

Ved reservation betales der halv pris som reservationsgebyr, og så betales restende beløb når du henter din kanin.  Hvis du ikke afhenter din kanin på den aftalte dag, og jeg ikke høre fra dig -  vil den igen blive sat til salg og reservationsgebyret vil ikke blive tilbagebetalt. Fortryder du din reservation tilbagebetales dit reservationsgebyr heller ikke. (i nogle tifælde kan man få det tilbagebetalt)

Vores kaniner er "UDE-KANINER". Køber du din kanin om vinteren og ønsker at den skal bo inde, må der ikke være for varmt der hvor den kommer til at stå. Der skal være en mild overgang. 

Transport:

Der kan næsten altid findes transport muligheder til alle steder i DK.

Vi sender udelukkende raske dyr afsted. 

Jeg leverer gerne kaniner på Fyn for lidt benzin penge, hvis dette ønskes ;)

Læs denne artikel før du anskaffer dig en kanin !

10 år i BUR !!!

 

Fire gode råd inden du køber en kanin!

  • Hele familien skal være indstillet på at få en kanin
  • Gå på en kaninudstilling for at se hvilken race, du kunne tænke dig, da det er vigtigt, at du vælger rigtigt
  • Køb hos en erfaren avler, hvor du kan få garanti for størrelsen, og hvor du også kan se forældrene
  • Køb ikke kaninunger, der er under otte uger gamle. Det er først i den alder, at ungerne kan klare sig selv. Indtil da er de afhængige af deres mor.

 

Han eller hun?


Det er lidt en smags sag. Hanner er ofte lidt mere stabile i deres tempera-ment, men til gengæld strinter en del af dem. Hunner kan ofte være lidt me-re svingende i humør på grund af hor-moner. Men ingen regel uden

undtagelser! Er kaninen meget påvirket af hormoner kan man vælge at få den neutraliseret (kastreret eller steriliseret)

 

En kanin eller flere?


De senere år er det blevet populært at holde to kaniner sammen frem for blot en enkelt. Som med så meget andet er der delte meninger—og erfa-ringer– på området. Det er vigtigt at huske, at kaniner er kolonidyr, ikke flokdyr, og de kræver enormt meget plads og den rigtige introducering, for at det kan blive en succes. Ønsker du at holde flere kaniner sammen, bør du få dem neutraliseret, så der ikke opstår unødige konflikter i brunstperioder.

Husk også, at hvis blot du bruger tid på at snakke med din kanin og i øvrigt sørger for, at dens hjem er fyldt med aktivering, den kan underholde sig med, så vil den ikke savne at bo sammen med en artsfælde. Til gengæld kan man risikere, at ved at introducere en ny kanin, kan det skabe stress, slås-kampe og to utilpassede kaniner, så vi råder til, at man tænker det grundigt igennem, inden man udvider kaninfamilien med en ekstra.


Inde eller ude?

Kaniner trives fint inde i huset og kan blive renlig som en kat. Men de trives også fint udenfor i et godt bur med læ mod blæst, regn, sne og storm og 20 graders kulde - og om sommeren i et bur i skyggen.